Fallskyddsutbildning

Att investera i fallskyddsutrustning är inte bara en plikt enligt arbetsmiljölagen, det handlar om att rädda liv. Arbetsgivare har en skyldighet att tillhandahålla både utrustning och utbildning för arbeten på höga höjder (över 2 meter). En kvalitativ fallskyddsutrustning behöver inte kosta mer än ett par tusenlappar, och det är en investering i dina medarbetares säkerhet och välbefinnande. Säkerställ att utrustningen tas om hand på rätt sätt och anlita certifierade inspektörer för den årliga, lagstadgade kontrollen av utrustningen.

Längd

Halvdag

Plats

Enligt överenskommelse eller Online

Pris

Pris: 1100 – 1800 SEK

Målgrupp

Vår utbildning vänder sig till företag som strävar efter att höja säkerhetsstandarden genom korrekt hantering av sin fallskyddsutrustning. Kursen är avsedd för hela arbetsstyrkan och kräver inga förkunskaper.

Innehåll och arbetsform

En säkerhetsutbildning som följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och EU-direktiv erbjuds. Utbildningen omfattar bland annat föreskrifter kring arbetsmiljö. Kursen kombinerar både teoretisk och praktisk undervisning. Efter att ha genomgått den teoretiska delen får deltagarna praktiskt tillämpa fallsimuleringar för att förstå de påfrestningar kroppen utsätts för. Avslutningsvis inkluderar utbildningen både en praktisk och skriftlig tentamen

Mål

  • Målet med utbildningen är att ge deltagaren grundläggande kunskaper om tillämpliga lagar och EU-direktiv för arbetsplatser, förmågan att välja rätt utrustning för arbetet samt korrekt användning av fallskyddsutrustning.

Intresserad? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till dig!


Örebro

Kulvägen
703 69 Örebro

Västerås

Linslagargränd 5
721 30  Västerås

Eskilstuna

Munktell Science Park 
Portgatan 3
633 61 Eskilstuna

019-20 30 20

All rights reserved © Rätt Bemanning
2023

Om oss

Rätt Bemanning & Rekrytering är det bemannings- och rekryteringsföretag som specialiserat sig på tjänster inom industri, lager och logistik, IT, ekonomi och administration.